023 - 799 90 79

Vloerspecialist nodig in Hoofddorp?

Vloer met olie afwerken

Hout dat onbewerkt is neemt vocht op en is niet beschermd tegen schade door schuivende stoelen. Houten planken voor de vloer moeten dus met een olie, lak of op een andere manier afgewerkt worden. Op die manier is de vloer beschermd en gaat deze lang mee. Olie is een erg populaire vorm van vloerafwerking.

Waarom vloer oliën?

Geoliede vloeren zijn populair vanwege het feit dat olie in het hout trekt. Hierdoor blijft de uitstraling van het hout behouden. Een geoliede houten vloer kan een onbewerkte uitstraling geven, erg mooi in een modern interieur. Het oliën van de vloer maakt de vloer water- en vuilafstotend en biedt dus een goede bescherming. Er ligt geen beschermlaag op het hout, zoals bij een gelakte vloer. Dit zorgt ervoor dat een geoliede vloer iets gevoeliger is voor schade. Echter, een voordeel van een geoliede vloer is dat de vloer bij schade makkelijk plaatselijk bijgewerkt kan worden.

Vloer oliën: werkwijze

Nadat de vloer geschuurd is en goed stofvrij gemaakt is, kan de olie gelijkmatig aangebracht worden. Met een speciaal apparaat wordt de olie in het hout gewreven. Op die manier kan het hout de olie goed opnemen. Er zijn meerdere lagen olie nodig om het hout volledig te verzadigen. Ook in het eerste jaar kan het nog nodig zijn de vloer te behandelen met extra olie. Wilt u uw parketvloer oliën of wilt u eerst nog meer informatie? Neem gerust contact met ons op!

Waarom Hoofddorp Vloeren?

  • Expert in houten vloeren
  • Flexibele instelling
  • Man van zijn woord

Maak een afspraak

Onze vloerenspecialisten zijn u graag vakkundig en snel van dienst. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak direct een afspraak door te bellen naar 023 - 799 90 79.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Specialisaties

• Houten vloeren
• Leggen van vloeren
• Vloeradvies
• Vloeronderhoud
• Vloerrenovatie

Werkgebied

Hoofddorp, Rotterdam, Haarlem, Vlaardingen, Schiedam en omgeving.

Hoofdvestiging